ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

13/11/2013
 

ΚΠΑ2: Διευθύνσεις και τηλέφωνα από τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ

 kpa2

ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (ΚΠΑ2)
Οι υπηρεσίες απασχόλησης και οι υπηρεσίας ασφάλισης που διατηρούσε ο ΟΑΕΔ κατά τόπους συνενώθηκαν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), ώστε να μετεξελιχθούν σε υπηρεσίες μίας στάσης (one-stop shops). Τα Κ.Π.Α.2 αποτελούν μια οργανωτική καινοτομία, με την οποία αναβαθμίζεται η εξυπηρέτηση του ανέργου και της επιχείρησης, με την προσφορά υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και για την ασφάλισης, σε ενιαία σημεία εξυπηρέτησης μιας στάσης.

Με τις νέες ενιαίες υπηρεσίες, ο Ο.Α.Ε.Δ. εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα και ταχύτερα τον πολίτη, καθώς παρέχει στον ίδιο χώρο τις βασικές υπηρεσίες του :

  • Εξατομικευμένη προσέγγιση, συμβουλευτική και τοποθέτηση σε θέση απασχόλησης (σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας)
  • Παροχή επιδομάτων και άλλων παροχών κοινωνικής προστασίας (παθητικές πολιτικές)
  • Εφαρμογή και διαχείριση προγραμμάτων και ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Η λειτουργία των ΚΠΑ2 εποπτεύεται και συντονίζεται από τη Διεύθυνση Συντονισμού του Δικτύου των ΚΠΑ.

Τέλος, λειτουργούν και 6 Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου Κρήτης) τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας των ομάδων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό:

  • Άτομα με Αναπηρία
  • Αποφυλακισμένα Άτομα
  • Απεξαρτημένα Άτομα
  • Νεαρά παραβατικά Άτομα ή Άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο
  • Άλλες κατά περίπτωση ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Για την επαγγελματική κατάρτιση των ΑμεΑ, λειτουργεί ΚΕΚ στο Γαλάτσι και Σχολή στην Πρότυπη Βιομηχανική Μονάδα (Π.Β.Μ.) στη Λακκιά Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των ΚΠΑ2 στο αρχείο με τη Διοικητική Δομή του ΟΑΕΔ

http://www.mikresagelies.gr/wp-content/uploads/2013/11/Τηλεφωνικός-κατάλογος-Υπηρεσιών.pdf

Μπορείτε να δείτε το αρχείο και εδώ

Εάν μένετε στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη ή στις Κυκλάδες και δεν ξέρετε σε ποιο ΚΠΑ2 πρέπει να απευθύνεστε στο ΚΠΑ2 που ανήκετε σύμφωνα με την περιοχή που κατοικείτε. Δείτε στα παρακάτω αρχεία τα όρια αρμοδιότητας των ΚΠΑ2 σε αυτές τις περιφέρειες:

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για στήριξη σε ανέργους εδώ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις